top of page

"Een advocaat, beter vroeg dan laat!"

- Als er één goeie slogan is die werd gelanceerd door de Orde van Vlaamse Balies, dan is het deze wel. -

Nog al te vaak doen ook bedrijfsleiders slechts beroep op een advocaat wanneer zij voor de rechtbank worden gedaagd of wanneer zij zelf dan toch iemand voor de rechtbank willen sleuren. Dan blijkt spijtig genoeg al eens dat het een werk van lange en kostelijke adem is om de brokken opnieuw te lijmen. DIEPENDAELE ADVOCATUUR kan jou helpen en begeleiden om zoveel als mogelijk geschillen te vermijden. Een goed advies is zonder twijfel een lonende investering voor de toekomst! Als ondernemer word je doorgaans nooit bedrogen door je buikgevoel. Dus als je voelt dat er iets wringt, dan kan het geen kwaad om bij DIEPENDAELE ADVOCATUUR de zaken eens af te toetsen of feedback te zoeken.

 

Doorstaan jouw contracten, bestelbonnen of algemene contracts- en aankoopvoorwaarden de toets aan de bepalingen van het Wetboek Economisch Recht of aan de termen van de vaststaande rechtspraak? Moet je die vertragingsboetes werkelijk aanvaarden? Kan mijn klant zomaar die bestelling annuleren? Kan je de handelshuur van jouw toonzaal echt niet vroeger opzeggen? Je kan jouw vertegenwoordiger verbieden te concurreren, maar wat zijn dan de consequenties?

 


DIEPENDAELE ADVOCATUUR verschafte onder andere reeds advies over de redactie van

Aandelenoverdracht

GDPR - verwerkersovereenkomst

CMR - contract

Handelsagentuur

Kredietverzekeringscontract

Raamovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst

Aannemingscontract

Bestelbonnen

Factuurvoorwaarden

Handelshuurcontract

Managementovereenkomst

RUCIP - contract

Verkoop handelsfonds

Er zijn vele modellen allerhande te vinden maar dat zijn dan ook maar modellen.

Het zit hem vaak in de details en DIEPENDAELE ADVOCATUUR kan jou als vakman adviseren voor een contract op maat dat duidelijk vast legt wat partijen willen.

bottom of page